Op zaterdag 14 september speelde KV de Waterpoort een spannende uitwedstrijd tegen SF Deinum, die eindigde in een krappe 15-16 overwinning voor de ploeg uit Sneek. Ondanks de winst zullen de Sneekers ongetwijfeld gemengde gevoelens overhouden aan het duel, waarin ze zichzelf onnodig in de problemen brachten door individuele fouten.

De wedstrijd begon stroef voor De Waterpoort, hoewel ze overwegend het betere van het spel hadden. Al snel bleek dat onnodige fouten en slordige passes hen in de weg stonden om afstand te nemen van de tegenstander. Ondanks dat De Waterpoort veel kansen creëerde, was het Deinum dat steeds weer wist terug te komen. Dit resulteerde in een teleurstellende 9-9 ruststand, terwijl de Sneekers gezien hun dominantie een comfortabele voorsprong hadden kunnen nemen.

Na rust kwam De Waterpoort sterk uit de kleedkamer. De aanvallen verliepen soepeler en de kansen werden beter benut, wat resulteerde in een riante voorsprong. Maar opnieuw zorgden persoonlijke fouten en miscommunicatie voor problemen, waardoor Deinum weer in het spoor van de Sneekers bleef. De thuisploeg toonde veerkracht en wist zelfs kortstondig op voorsprong te komen, wat de spanning in de wedstrijd naar een hoogtepunt bracht.

In de laatste minuten van de wedstrijd wist De Waterpoort zich te herpakken. Met een sterke eindsprint en meer focus slaagden ze erin om de overwinning alsnog veilig te stellen. Hoewel de overwinning uiteindelijk binnen was, zullen de Sneekers zich bewust zijn dat er werk aan de winkel is om dit soort onnodige spanningen in de toekomst te voorkomen.

De Waterpoort verlaat Deinum met twee punten, maar zal zich moeten voorbereiden op de volgende wedstrijd met de nadruk op meer consistentie en scherpte. De ploeg zal ongetwijfeld lessen trekken uit deze zenuwslopende ontmoeting.

De eerste volgende wedstrijd zal woensdagavond 0m 20:00 uur zijn. Dan neemt het eerste van De Waterpoort het op in een bekerwedstrijd tegen competitie genoot Noveas.