Sneek – Woensdagavond 18 september 2024 boekte Korfbalvereniging De Waterpoort een overtuigende 16-11 overwinning op competitiegenoot Noveas in de strijd om de AP Buitenbeker. De ploeg uit Sneek wist zich daarmee te plaatsen voor de volgende ronde, waarin ze op 9 oktober aantreden tegen EKC2000.

De wedstrijd begon voorzichtig, met beide ploegen die in de openingsminuten moeite hadden om het net te vinden. De Waterpoort opende uiteindelijk de score, maar Noveas kwam snel langszij. In een gelijkopgaande eerste helft wist De Waterpoort een voorsprong van vier doelpunten op te bouwen. Vlak voor rust toonde Noveas veerkracht door het gat volledig te dichten, waardoor er met een 9-9 stand werd gerust.

In de rust heerste er bij De Waterpoort een positieve sfeer. Ook werd de nadruk gelegd op dat het spel goed in elkaar zat en dat de ploeg sterke combinaties op de mat legde, al moesten er nog enkele puntjes op de ‘i’ worden gezet.

De tweede helft volgde een vergelijkbaar patroon als de eerste. Beide teams begonnen sterk, maar het was wederom De Waterpoort die de leiding nam. Met enkele fraaie doelpunten wist de ploeg een beslissend gat van zes punten te slaan. Dit bleek uiteindelijk de genadeklap voor Noveas, die er niet meer in slaagde om dichterbij te komen. De thuisploeg speelde de wedstrijd professioneel uit en won met een marge van vijf punten: 16-11.

Dankzij deze overwinning plaatst De Waterpoort zich voor de volgende ronde van de AP Buitenbeker. Op woensdag 9 oktober staat de volgende uitdaging op het programma: een uitwedstrijd tegen EKC2000 in Emmen. Deze wedstrijd zal om 20:00 uur beginnen en belooft opnieuw een spannende krachtmeting te worden voor de Sneker ploeg.