In een duel waarin vooraf een spannende strijd werd verwacht, moest K.V. De Waterpoort uiteindelijk haar meerdere erkennen in het fysiek sterke Emmeloord. Beide teams waren aan elkaar gewaagd in de competitie, en dat bleek ook in het veld. Waterpoort kreeg vooraf al de waarschuwing dat Emmeloord niet terugdeinst voor fysiek spel, en dat werd tijdens de wedstrijd al snel duidelijk.

Ondanks de fysieke strijd begon Waterpoort voortvarend aan de wedstrijd. Met enkele snelle aanvallen en strak verdedigen, wisten de Sneekers al vroeg een comfortabele voorsprong op te bouwen. Toch zorgde het steeds ruwer wordende spel van Emmeloord voor frustratie bij beide teams. De scheidsrechter koos er echter voor om het fysieke spel grotendeels toe te laten, wat leidde tot verhitte situaties en talloze valpartijen.

Tijdens de rust was de sfeer in het Waterpoort-kamp echter nog goed. De spelers kregen de opdracht mee om zich te blijven focussen op hun eigen spel en zich niet te veel te laten meeslepen door het harde spel van de tegenstander. Het leek erop dat ze de wedstrijd konden controleren.

Emmeloord kwam echter sterker uit de kleedkamer en gooide in de tweede helft nog meer fysieke kracht in de strijd. Dit resulteerde in een indrukwekkende comeback van de tegenstanders, die het gat al snel wisten te dichten met drie opeenvolgende goals. Waterpoort had moeite om onder de druk van het fysieke spel uit te komen en zag de voorsprong langzaam wegglippen. De spelers lagen vaker op de grond dan dat ze aan het korfballen waren, maar de scheidsrechter greep opnieuw niet in.

In de slotfase slaagde Emmeloord erin om verder uit te lopen, en met nog vier doelpunten verschil werd de eindstand van 15-19 bereikt. Een teleurstellend einde voor Waterpoort, dat de wedstrijd goed begon, maar uiteindelijk fysiek en mentaal aan het kortste eind trok.

Naast de pijnlijke nederlaag, kwamen ook niet alle Waterpoort-spelers ongeschonden uit de strijd. Toch zullen ze de rug moeten rechten, want aankomende woensdag wacht alweer een belangrijke wedstrijd in de AP Buitenbeker tegen EKC 2000 in Emmen. De ploeg zal er alles aan doen om zich te herpakken en te laten zien dat ze sterker zijn dan deze nederlaag.