Afgelopen zaterdag, 28 september 2024, reisde het vlaggenschip van De Waterpoort af naar Lemmer voor een spannende korfbalwedstrijd. Hoewel het team gewend is om op kunstgras te spelen en de weersvoorspellingen een zware strijd op een modderig veld deden vermoeden, viel dit mee. Het natuurgras lag er keurig bij, wat zorgde voor goede omstandigheden voor beide ploegen.

De Waterpoort begon scherp en zette al snel een ruime voorsprong neer in de eerste helft. Met flitsende combinaties en sterk samenspel wisten ze regelmatig tot kansen te komen. Echter, niet alle aanvallen werden omgezet in doelpunten, waarbij het ene vak meer moeite had met afronden dan het andere. Desondanks hield het sterke verdedigingswerk van beide vakken de tegenstander in toom, waardoor de voorsprong verder werd uitgebreid.

Tijdens de rust werd benadrukt dat er scherper moest worden afgerond en dat het team scherp moest blijven. In de tweede helft veranderde het wedstrijdbeeld weinig; De Waterpoort bleef de bovenliggende partij en wist met enkele fraaie doelpunten de wedstrijd verder in het slot te gooien.

Met een uiteindelijke eindstand van 11-19 boekte De Waterpoort een verdiende overwinning. Vol vertrouwen kan het team nu uitkijken naar de volgende wedstrijd.

Op zaterdag 5 oktober speelt De Waterpoort thuis tegen Emmeloord, een oude bekende. Deze wedstrijd vindt plaats om 14:00 uur op het eigen kunstgrasveld, het Schuttersveld.